Jak synchronizovat sdílenou OneDrive složku

15. 10. 2015, Vladimír Klaus, přečteno 2301x

Cloud
MS Office

Pokud vám někdo nasdílí složku, abyste si mohli stáhnout soubory, asi není co řešit. Ale co když třeba chcete mít tu složku uloženou i lokálně a případně ji i lokálně upravovat? A s tím, že se vaše úpravy zase přenesou na OneDrive, případně pak do lokální složky na počítači člověka, který vám ji nasdílel.

Ještě nedávno to nebylo možné, ale Microsoft konečně přidal na OneDrive tuto funkci. Jen, jak se zdá, zatím to nefunguje u OneDrive for Business. Ale to tu řešit nebudeme.

Takže jak na to. Nejprve si zobrazte sdílené složky:

OneDrive synchronizace sdílené složky

A nyní zkuste na složku kliknout pravým tlačítkem, objeví se kontextové menu, jenže očekávaný příkaz tam není. Důvodem je, že složku mám sice nasdílenou, ale mohu ji jen zobrazit.

OneDrive synchronizace sdílené složky

Pokud vyberete jinou složku, kterou mohu i upravovat, je v kontextovém menu i příkaz "Přidat na můj OneDrive". A to je vše.

OneDrive synchronizace sdílené složky

Po chvíli se objeví ve vaší lokální OneDrive složce právě nasdílená a synchronizovaná složka:

OneDrive synchronizace sdílené složky

A jak ukončit synchronizaci? Příkaz v kontextové nabídce nehledejte. Nakonec jen stačí, když ji z lokálního disku smažete a za nějakou dobu to pochopí i OneDrive. Tím myslím, že se u ní zase objeví možnost přidání.

Zdroje: